Bewegingspsychologie 2017-05-30T08:25:20+01:00

Bewegingspsychologie

“Motivatie is wat je in beweging krijgt. Gewoontes zijn wat je gaande houden.”
– Jim Ryun (atleet, politieker) 

Bewegingspsychologie – Sport en een gezondere levensstijl voor iedereen

Iedereen kent het belang van voldoende bewegen en gezond eten. Maar het volhouden gebeurt in je hoofd! Psy4Sport begeleidt je hierin. Wil je op eigen initiatief wat meer aan sport doen of zou je eigenlijk meer fysieke activiteit in je leven moeten inplannen op doktersadvies…? Slaag je er wel in veel te sporten, maar zou je toch graag een nieuw doel bereiken op een gezonde manier (vb. opbouwen tot een marathon)? Psy4Sport streeft naar prestatieverbetering, algemeen welzijn en persoonlijke ontwikkeling voor elk type atleet – en daar val jij dus ook onder!

Mensen slagen er vaak niet in tijd vrij te maken voor fysieke activiteit, of verliezen de motivatie om gezond te bewegen doordat je wordt meegesleurd in een dagelijkse routine. We bekijken hoe concreet jouw plannen tot gedragsverandering zijn, welke barrières je momenteel tegenhouden en leren je verschillende vaardigheden om jezelf stap voor stap aan het sporten te zetten (en houden!). We helpen je een sportactiviteit kiezen die bij je past afhankelijk van je doelen en wat jij leuk vindt. We gaan aan de slag met wetenschappelijk bewezen technieken zodat je zelf een gezonde levensstijl kan volhouden in combinatie met werk en gezin. Luister daarvoor bijvoorbeeld naar een audiofragment van een interview dat Caroline gaf op Radio 2!

Ben je al verder gevorderd in het proces van levenslang bewegen? Dan kijken we graag met jou hoe je je nog verder kan ontwikkelen en uitdagen als recreant, met aandacht voor de preventie van blessures  en burn-out.

Psy4Sport wil mensen nuttige inzichten, praktische vaardigheden en bruikbare technieken aanreiken om gedragsverandering vol te houden en het te gebruiken als middel voor persoonlijke groei.

WAT DOEN WIJ NOG

Sportpsychologie
Prestatiepsychologie