Sportouders 2017-05-30T08:25:20+01:00

Sportouders

“De beloningen zullen komen, maar mijn geluk komt gewoon van het houden van de sport en plezier hebben tijdens het presteren.”
– Jackie Joyner Kersee (zevenkamp, verspringen)

Hoe stimuleren ouders hun kampioen in wording? Samen met sportouders overloopt Psy4Sport hoe ze hun gedrag zo efficiënt mogelijk kunnen aanpassen aan de noden van hun kinderen. Zowel jonge atleten als hun ouders hebben wensen voor een optimale beleving van de sport. Psy4Sport kiest voor het plezier van het kind en de ontwikkeling op fysiek, sociaal en psychologisch vlak. Bij jonge atleten op topniveau denkt Psy4Sport ook mee hoe ouders hun kind ideaal kunnen begeleiden. Hoe moedig je als ouder best je kind aan langs de zijlijn? Hoe waak je over een gezonde ontwikkeling van je sportende zoon of dochter?

Terwijl het de taak van de coach is om het kind te scholen in alle sportgerelateerde aspecten, kun je als ouder het kind beter begeleiden in andere vaardigheden. Deze vaardigheden komen niet alleen van pas binnen de sport. We denken aan het leren doelen stellen, sportief blijven, vriendschap onderhouden, stipt zijn, omgaan met winst en verlies, omgaan met druk, … Net als technische en conditionele vaardigheden dienen deze ook ingeoefend te worden! Ouders kunnen hiervoor een belangrijk rolmodel zijn.

Neem zeker ook eens een kijkje in onze Sport Life Planner om te kijken hoe talent zich ontwikkelt doorheen de carrière van een sporter. Psy4Sport voorziet zowel individuele begeleiding van gezinnen, als groepssessies of workshops voor ouders in clubs. Contacteer ons met je specifieke vraag!

INFO VOOR

Atleten
Coaches
sportmedische staf