Aan de slag 2017-05-30T08:25:19+00:00

aan_de_slag_iconAan de slag

De eerste sporten

“De reis van duizend mijlen begint met één stap.” – Lao Tzu (Chinees filosoof)

Je lijkt het goed te doen in je sport en veel mensen spreken vol lof over je. Ze nemen zelfs het woord ‘talent’ in de mond. Je merkt dat sommigen, jezelf inbegrepen misschien, hoge verwachtingen koesteren.

Je wilt je coach, ouders en/of teamgenoten niet teleurstellen. Maar je weet dat je nog veel te leren hebt en dat er nog veel kan gebeuren. En je wilt vooral plezier in je sport met je clubgenoten. Hoe pak je alles nu het beste aan?

In elke training of wedstrijd zijn er uitdagingen waarvoor je nog geen antwoord hebt: je kan je concentratie niet vasthouden, je wordt soms boos, of je weet niet hoe je die vraag moet stellen aan je coach. Je zou misschien liever eens op die andere positie spelen, liever een andere stijl uitproberen of gewoon die andere sport ook eens een kans geven. Wat kan je doen in deze situaties?

Psy4Sport erkent de vele vragen die jonge atleten kunnen hebben bij alles wat van hen verwacht wordt en begeleidt hen in het ontwikkelen van hun eigen identiteit als sporter en persoon.

Motivatie

“Als je streeft naar middelmatigheid, probeer dan geen fouten te maken. Maar als je op zoek bent naar grootsheid, dan moet je veel fouten maken.” –  Pádraig Harrington (golfer)

Sporten is soms afzien. Niet elk onderdeel van je sport is altijd even leuk. Hoe kan je jezelf motiveren, elke dag opnieuw?

Samen met jou kan Psy4Sport exploreren wat jou vooruit stuwt en wat op dit moment je waarden zijn in je leven en je sport. Hoe zie jij succes en falen? Ben je vooral bezig met prestaties van anderen of kijk je naar je eigen uitvoering? We zoeken samen met jou naar een eerste antwoord op deze vragen. Concreet gaan we aan de slag om samen je doelen op lange en korte termijn in kaart te brengen en op te volgen. Zo leer je zelf richting geven aan jouw inspanningen.

Sociale steun

“Alleen kunnen we zo weinig. Samen kunnen we zoveel.” – Helen Keller (auteur, politiek activiste)

Als sporter sta je niet alleen in je ontwikkeling. Allereerst is er de coach die je begeleidt op sportgebied. Verder zijn er je ouders langs de zijlijn die je vaak naar trainingen of competities rijden, en emotioneel en financieel steunen.

Hoe maak je optimaal gebruik van deze bronnen en welke andere steunpunten zijn er nog? Psy4Sport wil met jou je steunnetwerk in kaart brengen. We waken er over dat je nog steeds het gevoel hebt dat je sport voor jezelf en niet om de mensen rondom jou tevreden te houden.

Bekijk hier de andere begeleidingen die wij aanbieden.

Overzicht
groei naar de top
topsport
veerkracht